Behandelingen

KINESIOLOGIE

Mijn basis is kinesiologie waarbij het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, waarbij eenvoudige spiertesten worden toegepast om uit te zoeken waar de balans in het lichaam mogelijk verstoord cq uit balans is geraakt. Het symptoom is zelden het echte probleem. Kinesiologie spoort met simpele spiertesten spanningsvelden en blokkades op in de energiestromen van het lichaam. Deze spiertesten zijn absoluut niet belastend, men ervaart het zelfs als prettig. Zie het maar als een subtiel vraag-antwoordspel tussen jouw lichaam en de kinesioloog.

ORTHOMOLECULAIR

Gebruik makend van wetenschappelijk onderbouwde kennis van het lichaam en alle lichaamsprocessen die daar bij betrokken zijn inclusief de daarbij betrokken voedingstoffen. Met zo nodig orthomoleculaire adviezen zoals voeding, beweging, leefstijl en adviezen over aanvulling van stoffen die het werkingsmechanisme weer herstellen, zoals voor diegene afgestemde voeding supplementen. Het is dan mijn taak om het begrijpelijk en inzichtelijk te maken voor die persoon. Ik ben sinds 2022 erkend orthomoleculair therapeut.

Asyra 1

ASYRA -BIO-RESONANTIE

In de praktijk gebruik ik tijdens het consult “de Asyra”.
Door middel van het vasthouden van twee metalen staven brengt de Asyra in beeld wat het lichaam nodig heeft om in balans te komen met behulp van balancerende frequenties.

Een eerste consult is meteen al een eerste behandeling.
De Asyra laat de therapeut direct diverse mogelijkheden voor eventuele vervolgbehandelingen zien. Deze worden uiteraard met u besproken.
Om in balans gebracht te worden kan ook gebruik worden gemaakt van kinesiologie.

Ik heb een zeer gedegen vooropleiding gehad en heeft inmiddels meer dan 38 jaar ervaring. Voor bioresonantie met behulp van de Asyra is dat een niet te onderschatten voordeel.

Je lichaam heeft je
veel te vertellen.

Reactiveringsstrategie

Op zoek naar de primaire oorzaak van de klacht of probleem.
Iedere klacht is er om opgelost te worden en ons lichaam heeft daar een zelfherstellend mechanisme voor, zoals je huid geneest na een wond.
Het immuunsysteem heeft daar ongeveer 6 weken de tijd voor.

Als een klacht niet opgelost wordt in deze 6 weken dan betekent dat, dat het immuunsysteem een nieuwe tactiek / plan nodig heeft om ervoor te zorgen dat, ondanks dat er geen oplossing is, in ieder geval geen grotere schade ontstaat.

Dit noemen we de Reactiveringsstrategie.

In de loop van de tijd is de klacht ontstaan en dat kan vele jaren beslaan. De klacht waarmee de cliënt komt is in “de film van de ontwikkeling van de klacht” het laatste plaatje. Dit plaatje is de Evolutie van de klacht / probleem.

Er zijn nagenoeg altijd inzichten en aanpassingen noodzakelijk om klachten te behandelen en te Voorkomen. Tot slot ga ik samen met de cliënt op zoek naar “de Oorzaak van de oorzaak” en dat ga ik behandelen.