Neurologische Organisatie Techniek (N.O.T.)

Het is een kinesiologische testmethode samengesteld uit elementen van chiropraktie, cranio – sacraal therapie en acupunctuur . Een voorwaarde voor goed kunnen bewegen is een goed functionerend zenuwstelsel. Door vele verschillende oorzaken kunnen er in het zenuwstelsel kleine tot grotere problemen ontstaan.

Om enkele voorbeelden te geven, stress of een val of ziekte kunnen coördinatie problemen in het zenuwstelsel geven. Simpele taken als slapen, lopen, schrijven, concentreren kunnen dan opdrachten worden voor je lijf die niet meer als vanzelf blijken te gaan. Het wordt problematisch.

Het lijkt wel of je bekaf wordt
van de simpelste dingen.

Het lijkt wel of je bekaf wordt van de simpelste dingen. Dan is een eenvoudige verkoudheid genoeg om ons letterlijk voor een tijd uit de roulatie te halen. Via de N.O.T. wordt bewerkstelligd dat deze normale levenstaken weer automatisch functioneren.

We houden ons bezig met de werkelijke oorzaken en niet met symptomen. N.O.T. kan uitstekend ingezet worden bij, rugklachten, chronische vermoeidheid, allergieën, darmklachten, emotionele wisselingen, depressie, PMS, leerproblemen, en andere verschijnselen die te maken hebben met het functioneren van het zenuwstelsel.

Om enkele voorbeelden te geven: Door alle vormen van stress (positief en negatieve stress) kan het gebeuren dat er te veel spanning hoog in de wervelkolom ontstaat.
Hierdoor kan de wervel die de atlas wordt genoemd, minder beweeglijk worden.

Dit wordt veroorzaakt door een mechanisme die zorgt dat we in bepaalde omstandigheden kunnen vechten of vluchten. Als we onze natuurlijke reactie onderdrukken en blijven onderdrukken ontstaat er een fixatie in het bindweefsels rondom de atlas. Met als gevolg, verminderde weerstand van o.a. het immuunsysteem. Of men krijgt klachten zoals hoofdpijnen of rugpijn.

Je werkt als het ware in de computer met de harde schijf. Oude programma’s mogen gewist worden om plaats te maken voor een goede update. Zodat jij en heel jou lichaam weer meer en meer functioneren als een geheel.