Cranio-Sacraal Therapie

Cranio-Sacraal is een samenvoeging van twee woorden. Het cranium (de schedel) en het sacrum (het heiligbeen).

Cranio-Sacraal Therapie is een manier van behandelen, waarbij het doel is een ontspanning te creëren in het Cranio-Sacraal systeem en het bindweefsel (systeem) in het algemeen, met behulp van zorgvuldige zachte manuele technieken.

De therapeut luistert als het ware met zijn handen. In gewoon Nederlands zou je kunnen zeggen dat de therapeut een balans probeert te herstellen tussen de kop en kont (hoofd en bekken). Het Cranio-Sacraal systeem is eigenlijk het ' interne milieu ' voor het centrale zenuwstelsel. Het is essentieel voor de ontwikkeling, groei en functie van het gehele zenuwstelsel.

Door de relatie die het Cranio-Sacraal systeem heeft met de verschillende andere systemen, zoals ademhaling, bloedsomloop, zenuwstelsel, hormonen, spieren en skelet, beïnvloeding je de gehele mens of dier. Door Cranio-Sacraal Therapie wordt via de bereikte ontspanning in het bindweefsel systeem, waarvan de dura (een van de hersenvliezen) een centraal deel uitmaakt, het lichaam de mogelijkheid te geven om te herstellen van het verloren evenwicht.

TOP

print-icon.fw_

Dosering en gebruik

Houd rekening met de onderstaande aanbevelingen:

Dosering en gebruik van de Mother Gaia Remedies producten:

A. Dosering en gebruik tenzij anders is voorgeschreven:

• 12 jaar en ouder : 3x daags 1 korrel

• Kinderen van 6-12 jaar : 2x daags 1 korrel

• Kinderen van 2-6 jaar : 2x daags 1 korrel

• Kinderen van 0-2 jaar : 1x daags 1 korrel

B. De korrels onder de tong laten smelten

C. Bij het gebruik van twee soorten korrels tegelijkertijd is het gewenst na de inname van de eerste korrels minstens vijf minuten te wachten alvorens de tweede soort korrels/druppels in te nemen.

D. Een goed idee is het om dan 1 middel voor de maaltijd te nemen en de andere na het eten.

Tenzij anders voorgeschreven door arts/therapeut.